Jeugdzorg 2014 - 2015 59. KOK Algemene kenmerken voorziening/afdeling/functie Deze functie van Kok komt met name voor bij (semi-)residentiële organisaties (dagbehandeling), waar (een deel van) de restauratieve voorziening centraal is georganiseerd. De functionaris kookt voor één of meerdere groepen binnen of buiten de organisatie. Doel van de functie Het verzorgen van de dagelijkse restauratieve voorzieningen en van de catering bij bijzondere gelegenheden. Organisatorische positie De Kok ressorteert hiërarchisch onder de leidinggevende van de afdeling, waarbinnen de functie is gepositioneerd. De Kok geeft eventueel operationeel en functioneel leiding aan één of meerdere medewerkers. − Het met de leidinggevende bespreken van de weekmenu’s en het overleggen over het te bepalen assortiment, de benodigde voorraden en de vereiste kwaliteit. − Het erop toezien dat de werkzaamheden binnen de keuken worden verricht conform de normen voor hygiënisch en veilig werken. − Het gebruikelijk deelnemen aan werkoverleg. − Het verdelen van de maaltijden en zorg dragen voor het afruimen en op orde brengen van de keuken, keukenapparatuur en /of (bedrijfs)restaurant. − Het bereiden van, op verzoek van medewerkers, bepaalde (variaties op) maaltijden en zo nodig dieetvoeding. − Het (voor)bereiden van maaltijden, lunches en snacks in overeenstemming met het verwachte aanbod (aantal jeugdigen en medewerkers dat gebruik zal maken van de faciliteiten). − Het inkopen, opslaan en uitgeven van voedingswaren. − Het afleggen van budgetverantwoording en het zorg dragen voor een goede prijs/kwaliteitverhouding. Profiel van de functie Kennis − Mbo werk- en denkniveau (Zelfstandig werkend kok) − Kennis van de wettelijke voorschiften op het gebied van voedselbereiding en hygiëne. 266 van 345 − Het samenstellen van de weekmenu’s, rekening houdend met geldende budgetten en specifieke seizoenen of feestdagen. Het zorg dragen voor voldoende afwisseling in soorten maaltijden (voedingswaarde, variatie). Hoofdactiviteiten − Het (eventueel) coördineren van de werkzaamheden in de keuken, en het daartoe aansturen van medewerkers, het plannen en organiseren van de werkzaamheden. Pagina 329

Pagina 331

Voor sportbladen, online clubmagazines en reclamefolders zie het Online Touch content management beheersysteem systeem. Met de mogelijkheid voor een webshop in uw vakbladen.

CAO jeugdzorg 2014 - 2015 Lees publicatie 10Home


You need flash player to view this online publication