 Draagt zorg voor en houdt toezicht op het schoonmaken van de keuken en de bijbehorende apparatuur, hulpmiddelen, keukengerei en inventaris, conform de daaraan gestelde eisen (onder andere HACCP); Resultaat  Verricht in voorkomende situaties in overleg met de leidinggevende huishoudelijke werkzaamheden, anders dan het schoonhouden van de keuken.  Meldt gebreken en storingen aan de apparatuur en dergelijke aan de leidinggevende;  Doet voorstellen aan de leidinggevende ten behoeve van de keukeninventaris en schaft deze, na overleg, aan; : Keuken en inventaris in een zodanige (veilige en hygiënische) staat dat maaltijden hygiënisch bereid kunnen worden en de veiligheid en gezondheid van de medewerkers en de cliënt gewaarborgd zijn. Profiel van de f Kennis unct ie  Kennis van de richtlijnen ten aanzien van veiligheid, Arbo, milieu en kwaliteit. Specifieke functiekenmerken  MBO werk- en denkniveau;  Kennis van de wettelijke voorschriften op het gebied van voedselbereiding en hygiëne (HACCP);  Zelfstandigheid voor het werken volgens richtlijnen en conform (wettelijke) voorschriften en voor het oplossen van alledaagse problemen;  Sociale vaardigheden voor het onderhouden van contacten binnen de locatie gericht op het verlenen van praktische hulp of diensten aan cliënten en/of medewerkers waarvoor een klantvriendelijke houding is vereist;  Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid voor het overdragen van praktische informatie;  Affiniteit voor het materiaal bijvoorbeeld bij het bereiden en afproeven van gerechten;  Creativiteit en vindingrijkheid bij het bereiden van gevarieerde maaltijden;  Bewegingsvaardigheid is nodig in verband met snijtechnieken. CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening 2014 - 2016 151 Pagina 150

Pagina 152

Voor tijdschriften, online boeken en vakbladen zie het Online Touch content management system systeem. Met de mogelijkheid voor een e-commerce shop in uw folders.

CAO WMD Lees publicatie 10Home


You need flash player to view this online publication